Az agrártárca szerint olyat értek el, amit eddig egyetlen politikai pártnak sem sikerült

A mezőgazdasági minisztérium szerint számtalan intézkedést vezettek be az ellenőrzések szigorítása, az átláthatóság, de a szlovákiai mezőgazdaság hatékonyságának növelése érdekében is. Ezzel a kijelentéssel reagált a tárca az ellenzék kritikájára – és a főügyész minapi sajtótájékoztatójára.

 

Az ellenzék hétfőn, Jaromír Čižnár főügyész sajtótájékoztatója után jelentették ki, hogy Gabriela Matečná (SNS) mezőgazdasági miniszter kinevezése volt a jelenlegi kormány egyik legnagyobb hibája.

jelentette ki Vladimír Machalík szóvivő. Elmondása szerint a minisztérium úgy véli, hogy a közvélemény először a történelemben beleláthat azoknak a mezőgazdasági területeknek a jogviszonyaiba, amelyekre állami támogatást lehet kérni.

Hírdetés

fogalmazott. Hozzátette, hogy a minisztérium vagy annak kapcsolt intézményei “semmilyen körülmények között sem felelhet az ügyészek vagy a rendőrök visszaéléseiért”. A felelősség teljes mértékben a büntetőhatóságokat terheli – jelentette ki.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a jogviszonyok nyilvánosságra hozatala valóban megtörtént, áma  gazdák egy korábbi nyilatkozatukban figyelmeztettek, hogy ezzel nem oldott szinte semmit a miniszterasszony. Ugyanis a törvények jelenleg a bérleti szerződést a tulajdonjog fölé helyezi (!), ami számtalan visszaélésre ad lehetőséget. Jaromír Čižnár főügyész pedig maga is felhívta a figyelmet, hogy ha a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) miért nem lépett nyilvánvaló esetekben semmit, és hogy miért nem mozdítottak el egyetlen gyanúba keveredett személyt sem a agrárbotrány kipattanása után a PPA-nál, a Földalapnál, vagy a rendőrségnél.

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »