Arad megye kulturális nagykövetévé nevezték ki Puskel Péter közírót

Arad megye kulturális nagykövetévé nevezték ki Puskel Péter közírót

Ötvenéves újságírói és közírói pályája elismeréseként köszöntötték az Arad Megyei Tanács székhelyén Puskel Pétert a hétvégén. Iustin Cionca megyei tanácselnök Arad megye kulturális nagykövetének nevezte ki az egyébként román–orosz szakos tanári végzettségű publicistát – számolt be a www.aradihirek.ro.
A köztiszteletnek örvendő, nyugdíjas, de még mindig aktív Puskel

helytörténeti kutatómunkáját, Arad ipartörténetének feltárását és megismertetését, sajtótörténetének megírását, az aradi vértanúkhoz fűződő anekdoták összegyűjtését, a békebeli boldog idők értékeinek megőrzésében végzett tevékenységét emelték ki.

Puskel Péter korábban megkapta a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének Aranytollát, az RMDSZ Ezüstfenyő díját, a Romániai Írók Szövetsége aradi szervezetének díját – ezúttal a román többségű megyei önkormányzat ismerte el életművét.

Köszönőbeszédében az ünnepelt úgy fogalmazott, hírlapírói munkája közben döbbent rá arra, hogy az újságcikkek tiszavirágéletűek, hiszen a másnapi újság csak egy értéktelen papírdarab, és ekkor döntötte el, hogy valami maradandóbbat alkot, a letűnt időket, a történelmi kort kutatja majd. „Mindvégig Arad szeretete vezérelt, az aradi – főleg magyar – emlékhelyek, épített és szellemi örökség megóvása” – mondta Puskel Péter.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »