Antol Miroslav: A sárga-kékek munkájáról sokan példát vehetnének

Antol Miroslav: A sárga-kékek munkájáról sokan példát vehetnének

Šatka, Herc, Baumgartner. Három futballista, akik több közös tulajdonsággal is rendelkeznek. Mindannyian fiatalon külföldre kerültek, hogy ott csiszolódjanak. Mindannyian játszottak és még ma is játszanak a szlovák utánpótlás-válogatottakban. És nem utolsó sorban, mindannyiukat a Dunaszerdahelyi menedzsment hozta vissza a Tátra alá.

Elsőként Ľubomír Šatka jelent meg a Csallóközben. A 22 éves, érdekes felépítésű védő, aki 2012-ben ment el Dubnyicáról és a Newcastle Uniteddel kötötte össze karrierjét. A DAC-ba előbb kölcsönbe érkezett, majd átigazolt. Közben bekerült a felnőtt válogatottba, ahol Škrtel és Škriniar mellett gyűjti a tapasztalatokat.

A három évvel fiatalabb Christián Herc 2015-ben igazolt Nyitráról a Wolverhamptonba. Fejlődött, de az A-csapat még elég távoli volt számára, így fél éve úgy döntött, a DAC-hoz megy kölcsönbe. Fokozatosan bedolgozta magát a kezdőbe, és ma már teljesen megérdemelten van stabil helye benne, valamint több mérkőzésen is a csapaton belüli minőségi konkurencia ellenére is a legjobb volt.

A legújabb szerzemény a dunaszerdahelyi “istállóban” Denis Baumgartner. 20 éves, Szenyicén nevelkedett és 2014-ben a Sampdoriába igazolt. Ő is bekukkantott a felnőtt csapatba, de nem tudott bennmaradni. A harmadosztályú Livornoban töltött sikertelen időszak után ebben az idényben teljes mértékben be akar törni a senior futballba Dunaszerdahelyen.

Hírdetés

Lehet, hogy valaki szemében mind a hárman egyet visszaléptek azzal, hogy visszatértek Szlovákiába, de a valóságban két lépést tettek előre. És nem csak saját maguknak, hanem Dunaszerdahelynek és a szlovák ligának is. Ez nyer a minőségen és a vonzerőn, mivel a fiatal tehetséges szlovákok a mi pályáinkon millió százalékra jobb választások, mint az átlagon(aluli) légiósok.

Az út, amelyet a DAC választott, rendkívül szimpatikus. És már hozza az első, ligás és európai eredményeket. A sárga-kékek munkájáról sokan példát vehetnének (…).

sport.sk – Antol Miroslav: Nasledovaniahodná cesta

A szerző a szlovák Šport napilap szerkesztője

Nyitókép: sport.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »