Amerikai nagybácsi járt Ikafalván

Október 8-22. között tartottuk Ikafalván az Ikafalvi Művelődési Napokat a IX. Székelyföld Napok keretén belül. A programsorozat kiemelkedő eseménye a gyerekeknek, ifjaknak szervezett foglalkozások mellett, az október 16-án megtartott filmvetítés volt. Több tucat ikafalvi nézte meg a Kaptár Dokumentumfilm-Szemle egyik alkotását, a Szkítia I. című filmet.

A Művelődési napok kiemelkedő eseménye egyértelműen az október 20-án szombaton az Aldobolyi Végvidék Színjátszó Csoport által bemutatott: Az orvosnál, Az amerikai nagybácsi, és A vonós négyes előadás csokor volt. Az aldobolyi a társulat vezetője, Henning Emese röviden bemutatta a színjátszó csoportot, és a zsúfolásig telt az Ikafalvi Művelédési Otthonban el is kezdődtek az előadások.

Vastapssal jutalmazta a lelkes közönség az igényesen, humorosan kivitelezett előadásokat. Néhány perc után máris „működött” az előadás a közönség az előadókra és az előadók a közönségre hangolódtak.

Hírdetés

Az őszi betakarodás vége felé közeledve jó volt egy kicsit megállni, megpihenni és szellemileg is töltekezni. Örülünk annak, hogy az immár rendszeressé vált őszi Ikafalvi Művelődési Nap sorozatba a szomszéd településekről, például Csernátonból is átjönnek az érdeklődők.

A szervező Csillagösvény Egyesület, és az Ikafalvi Református Egyházközség nevében köszönjük a Kovászna Megyei Közművelődési Központ, a Communitas Alapítvány, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, és a Kovászna Megye Tanácsa támogatását. Hálásak vagyunk az ikafalvi Nőszövetség segítségéért, akik az előadást követő szeretetvendégségen finom süteményekkel örvendeztették meg a vendégeinket.

Bardócz Csaba


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »