Adventi mulatság: harminc gyermeknek szerzett életre szóló élményt a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványa

Adventi mulatság: harminc gyermeknek szerzett életre szóló élményt a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványa

Bár az Országház szokatlanul üres, vasárnapi méltósága eleinte talán kissé megszeppentette a vendégeket, az alapítvány által megvendégelt szülők és gyerekek viszonylag hamar a gyönyörű környezet hatása alá kerültek, és a kora délutáni parlamenti séta során áhítattal vegyes érdeklődéssel csodálkoztak rá a magyar törvényhozás épületének mesébe illő belső tereire.

A hangulatot csak fokozta, hogy a megjelentek korántsem voltak ismeretlenek egymás számára: csupa olyan család láthatta viszont egymást, akik vagy a jótékonysági szervezet nyári táboraiból, vagy közösségimédia-oldaláról már jó ismerősök voltak. Egy dolog pedig mindannyiukban közös volt:

valamilyen formában segített rajtuk a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványa.

A Parlament bejárása után a Széll Kálmán-teremben uzsonna várta a résztvevőket, itt pedig már a gyerekek is otthon érezhették magukat: az evés-iváson kívül már bukfencversenyre is sor került, és persze mindenki nagyon várta a Télapót.

A felnőttek beszélgetése inkább a komolyabb közéleti témák körül forgott, de a gyerekcsapat Mikulást hívogató éneklése – egy időre legalábbis – elfeledtette az otthoni nehézségeket és az ország, illetve a nagypolitika gondjait:

a szülők meghatottan figyelték, fényképezték és kamerázták a karácsonyi dalokat zengő rögtönzött kórust.

Hamarosan meg is érkezett a kicsik által izgatottan várt Télapó, aki mindenkinek ajándékkal, egy csomag szaloncukorral és egy-két barátságos szóval kedveskedett.

A gyerekek közül láthatóan mindenki nagyon örült annak, amit kapott, a terem vörös szőnyegén pedig hamarosan kezdetét vette a jókedvű játék és a gondtalan szaladgálás, de a szülők is önfeledten élvezhették a nem mindennapos helyzetet.

Hírdetés

“Úgy gondolom, sikerült igazi közösséget építenünk, ahol az emberek tényleg odafigyelnek egymásra”

– újságolta büszkén Kiss Gabriella, akit csak nagy nehézségek árán tudtunk félrevonni néhány kérdés erejéig, mivel a karitatív szervezet főkoordinátorával szülők és gyermekek egyaránt igyekeztek lefényképezkedni, beszélgetni egy jót, vagy megmutatni neki a kapott játékokat.

“Mindenképp szerettük volna személyesen kiosztani a Jobbik Ifjúsági Tagozatának jótékonysági bálján gyűjtött, illetve a rendezvény bevételéből vásárolt adományokat”

– folytatta az alapítvány vezetője, aki hangsúlyozta, hogy ezzel is az összetartozást élményét szerették volna erősíteni a résztvevő családokban. Elmondta, hogy az adventi mulatságot hagyományteremtőnek szánják, és bízik benne, hogy a jövőben is tudnak majd hasonló eseményeket rendezni, akár a Parlamentben, akár más helyszínen.

Azt is megtudtuk tőle, hogy a szervezet azoknak a családoknak, akik máshogy nem engedhették volna meg maguknak a budapesti utat, kifizette az utazási költséget – bár a többség a nagycsaládosoknak járó kedvezményt igénybe véve, tömegközlekedéssel érkezett.

“Látom a szemükben, hogy jól érzik magukat, és boldogok, hogy immár olyan régi ismerősökkel találkozhatnak, akikhez erős kötődésük alakult ki, akikkel közös élményeket tudnak megélni és akikre mindig számíthatnak”

– tette hozzá Kiss Gabriella, aki azt is elmondta, hogy a rendezvény 20 önkéntes állhatatos munkájának köszönhető, akik többek között a rengeteg szendvicset és süteményt is maguk készítették. Ők végig ott sürögtek-forogtak a vendégek körül, soraikban pedig – a szervezet egyik alapító tagjaként – föltűnt Vona-Szabó Krisztina, a Jobbik elnökének felesége is.

Kiss Gabriella fontosnak tartotta kiemelni, hogy bár továbbra is a Jobbik parlamenti képviselői az alapítvány fő támogatói, számlaszámukra egyre több civil felajánlás érkezik, és külső támogatásokat is kapnak. Ehhez az eseményhez például a Demeter Chocolate Kft. több mint 60 csomag szaloncukrot biztosított, melyet a cég képviselői személyesen hoztak el az ünnepségre.

“Nagyszerű hír, hogy jövő januártól az emberek már felajánlhatják az alapítványnak az adójuk egy százalékát”

– osztotta meg velünk a főkoordinátor, aki szerint minden fillérnek meg lesz a helye, és továbbra is olyan családokat kívánnak segíteni, akik valóban rászorulnak az adományokra.

A jó hangulatú mulatság egy közös csoportképpel zárult, ami után még sokáig beszélgettek, játszottak és falatoztak a vendégek, de lassacskán mindenki útnak indult, lélekben feltöltődve, élményekkel gazdagabban.

Elindult a „Szeretet lángja” program

A program célja, hogy szerény körülmények között élő családok, közösségek számára könnyebbé és szebbé varázsoljuk a karácsony ünnepét. A Szeretetszolgálat kuratóriuma több mint tízmillió forint összeget különített el erre a célra – tájékoztatta az Alfahírt Kiss Gabriella, Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány főtitkára és Sneider Tamás, a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumának elnöke.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »