A rendőrség megerősítette: adócsalás miatt is eljárás indult Marian K. ellen

Az előzetes letartóztatásban lévő Marian K. ellen adó- és biztosítási csalás ügyében is eljárás indult a pozsonyi Five Star Residence komplexumban lévő lakóingatlanok átruházásával összefüggésben. A rendőrség hivatalosan is megerősítette az információt a közösségi oldalán. Az ügyben a megbízott nyomozó kedden (10.16.) indított eljárást négy személy ellen.

Később ugyanez a cég 14 további lakást és két nem lakáscélú helyiséget is egy euróért adott el egy másik vevőnek, Viliam G.-nek. 2018 júliusában a pénzügyőrség nyomozója ez utóbbi esettel összefüggésben is büntetőeljárást indított adó- és biztosítási csalás gyanújával.

A negyedik gyanúsított Jana Š., aki egy brit céget képviselt, amelyre az említett ingatlanok zálogjogát írták. A zálogjogot a több mint 36 millió euró értékű követelésengedményezési szerződések megkötése indokolta.

Hírdetés

Peter Z. a rendőrség szerint tudatában volt, hogy az átruházott ingatlanok összértéke csaknem 17 millió euró, ő viszont mindössze 2 euróért adta el őket. Az eladó cég képviselőjeként ekképpen több mint 3 millió euró adót csalt el, ami a teljes ár (17 millió euró) 20%-a. Az adásvételi szerződéseket 2011. október 19-én tüntette fel az adóalapban.

Adó- és biztosítási csalás miatt héttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés szabható ki. Marian K. más gazdasági jellegű bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásban van, a többi gyanúsított szabadlábon védekezhet.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »