A Reális Zöldek Klub közleménye Budapest, 2019. március 2., szombat (OS)

Klímaváltozás mindig volt és lesz! A vikingek idejében Grönlandon haszonállatok legeltek. A római birodalom bukását is a klímaváltozás okozta, egy lehűlés, amely miatt a germán törzsek dél felé nyomultak.

Magyarország jó hírét veszélyezteti, a Kormány migrációs politikájának is árt, hogy a Kormány és Áder János köztársasági elnök véleménye a klímaváltozásról eltér egymástól. Államelnökünk szerint a klímaváltozás miatt felerősödhet a migráció. Szijjártó miniszter úr szerint az iparosodás előtti korszakhoz képest napjainkra mindössze 0,12 Celsius fokkal nőtt az átlaghőmérséklet. A Miniszter úr szerint a lakóhelyüket éghajlati okok miatt elhagyó személyek nem menekültek. A genfi egyezmény értelmében az minősül menekültnek, aki nemzeti, faji, vallási, meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, vagy politikai meggyőződése miatt üldözésnek van kitéve.

Tudományosan igazolható, hogy a széndioxid hatása az éghajlatra sokkal csekélyebb, mint ahogyan azt a média beállítja, miközben nem kapnak megszólalást azok a tudósok, akik ezt tudományosan kifejthetnék.

Hírdetés

Történelmi tény, hogy számos alkalommal zajlott már le a mainál sokkal nagyobb mértékű klímaváltozás, és az is, hogy az emberiség akkor élt nagyobb jólétben, amikor melegebb volt, mint most, a hidegebb időszakokban pedig, például a középkori kis jégkorszakban, éhínség és járványok tizedelték Európa lakosságát. Ésszerű vízgazdálkodással Magyarország akár nyertese is lehetne a melegedésnek.

Juhos László, elnök

Kiadó: Reális Zöldek Klub


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »