A melegek és a családok jogaiért is felvonultak ma Pozsonyban

A melegek és a családok jogaiért is felvonultak ma Pozsonyban

A szivárványos menetre az eddigi legtöbb, mintegy tízezer, a családok jogaiért szervezett felvonulásra pedig mintegy félezer résztvevő érkezett.

A melegek jogaiért küzdők állásfoglalásukban arra kérték a politikai pártok képviselőit, hogy ne használják fel a témát önös céljaikra a kampányban.

Az idén immár kilencedik alkalommal megrendezett Pride-ot támogatta többek között Mária Patakyová ombudsman, aki a Most-Híd jelöltje.

“Az alkotmányunk kimondja, hogy jogaikat és méltóságukat tekintve mindenki szabad és egyelő. A nemzetközi jog kimondja azt is, hogy mindenkinek joga van védeni saját magán- és családi életét. Ez utóbbit Szlovákiában egyelőre nem tartjuk be, és ami a legrosszabb, még társadalmi vitát sem indítottunk arról, hogy a kérdést és magát a viszonyrendszert hogyan kezeljük,”

mondta Patakyová.

Hírdetés

A családokért szervezett felvonuláson a résztvevők között volt Andrej Danko (SNS) házelnök is.

A szervezők szerint az idén nyolcadszor megrendezett összejövetel célja, hogy felhívja a figyelmet a tradicionális családmodellre, illetve, hogy minden gyermeknek anyára és apára van szüksége.

„Azért jöttünk ma össze, hogy rámutassunk arra, hogy a család igazi örömforrás. Számunkra a gyermekek a legfontosabbak, akiknek a lehető legjobbat szeretnénk,“

fogalmazott az egyik főszervező, Anton Chromík.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »