A külügy annyi lélegeztetőgépet szerzett be, hogy a felesleget most megpróbálják eladni

Azt a feladatot kapták a külügyi tárcától a magyar külképviseletek, hogy próbáljanak meg eladni nyolcezer lélegeztetőgépet – értesült róla a hvg.hu.

A lap emlékezetet rá, hogy még tavasszal a külügyminisztérium 16 ezer lélegeztetőgépet vásárolt. Nagyon úgy fest, hogy az állam jóval többet vett a gépekből, mint amennyire szükség van, így most feladatba adták, hogy beszerzési áron próbáljanak meg továbbadni ennek a felén.

Hírdetés

A külügy megerősítette, hogy a “stratégiai készleteken felüli gépeket” valóban megpróbálják értékesíteni, arra viszont nem voltak hajlandóak válaszolni, hogy pontosan milyen típusú gépeket, mennyit és milyen áron szeretnének értékesíteni.

Kiemelték a kérdésekre adott válaszukban, hogy “több európai országban az orvosoknak kellett eldönteniük, kinek jut gép és kinek nem, ki élhet, és kinek kell meghalnia. Ezt a szörnyű helyzetet Magyarország mindenképpen el akarta kerülni, ezért lélegeztetőgépek beszerzése mellett döntött. A lélegeztetőgépekért elképesztő verseny folyt a nemzetközi piacon, ebben a versenyben kellett helytállnunk. Kijelenthető, hogy Magyarországon semmilyen körülmények között nem fordulhat elő az, hogy valakinek nem jut lélegeztetőgép.”. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »