A közegészségügyi hivatal szerint az új fertőzöttek egy része külföldről hozta be a vírust

Csütörtökön (augusztus 6.) a legtöbb új COVID-19-pozitív esetet a fővárosi mellett a privigyei (8 új fertőzött), trencséni (3 új fertőzött), kassai (3 új fertőzött) és érsekújvári (3 új fertőzött) Regionális Közegészségügyi Hivatalok vették nyilvántartásba. Az újonnan igazolt fertőzöttek egyik része külföldről hozta be a vírust, ők a Szlovák Közegészségügyi Hivatal hatályos intézkedését betartva önként regisztráltatták magukat a hazatérésük után. Másik részük olyan kontaktszemély, aki kapcsolatba került már igazolt fertőzöttekkel – közölte Marek Eliáš, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szóvivője pénteken.

A Regionális Közegészségügyi Hivatalok munkatársai intenzíven dolgoznak az igazolt fertőzöttekkel kapcsolatba került kontaktszemélyek felkutatásán. Minden szükséges esetben elrendelik a házi karantént és biztosítják a tesztelést. Koronavírus-tesztnek vetik alá a fertőzésgyanús személyeket és a hazatelepülőket is.

Hírdetés

Az ÚVZ az országos és a lokális óvintézkedések, illetve az arcmaszk – távolság – kezek fertőtlenítése hármas szabály betartására int mindenkit. Emellett azt javasolja, hogy csak akkor utazzunk külföldre, ha valóban szükséges.

Nem ajánlott a nagyobb családi ünnepségek megtartása sem, ahol az ország különböző részeiből, vagy külföldről érkező rokonok találkoznak nagyobb számban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »