A koronavírus elérte a magyar autósport csúcsát

A koronavírus elérte a magyar autósport csúcsát

Pozitív lett a koronavírustesztje Oláh Gyárfásnak, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökének. A sportvezetőnek enyhe tünetei vannak és szombat óta házi karanténban van.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) off-road bizottságának elnöke, a Motorsport Világtanács (WMSC) üléseinek magyar résztvevője kedden a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elkapta a fertőzést, a kontaktkutatás eredménye szerint szinte biztosan családtagtól.

Oláh Gyárfás jelezte, másfél héttel ezelőtt a túraautó-világkupa és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság magyarországi fordulóján, a Hungaroringen negatív teszt birtokában és “a legnagyobb odafigyelés mellett” vett részt, a múlt pénteken elvégzett tesztje viszont pozitív lett.

Hírdetés

Emiatt nem tud részt venni a II. ERC Rally Hungary sajtótájékoztatóján, de bízik benne, hogy a versenyen már személyesen ott lehet és fogadhatja a magyar versenyzőket, valamint a neves külföldi mezőnyt – írta a Facebookon a sportvezető.

“Magyarország jól védekezik a vírussal szemben, remélem, az én szervezetem is erős, így majd veletek együtt nézhetem a versenyt, és drukkolhatok a zempléni gyorsaságikon a magyaroknak” – fogalmazott Oláh Gyárfás, utalva a jövő hétvégén Nyíregyházán és környékén sorra kerülő rali Európa-bajnoki futamra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »