A kereskedők nyugalomra intenek, nincs ok pánikra

A kereskedők nyugalomra intenek, nincs ok pánikra

A kereskedelemben nincs áruhiány, egy-egy árucikk esetleg ideiglenesen azért hiányzik a polcokról, mert az emberek feleslegesen sokat vásárolnak, jelentős árukészleteket halmoznak fel.

Az üzletesek a legutóbbi napokban a koronavírus-járvánnyal illetve a kijárási tilalommal összefüggő intézkedések miatt azt tapasztalták, hogy az emberek jóval többet, nagyobb mennyiségeket vásárolnak a megszokottnál.

Hírdetés

„Érzékeljük, hogy a lakosság felhalmozza az élelmiszereket, tartva az ország teljes lezárásától. Azonban már a koronavírus-járvány első hullámakor is nyomatékosítottuk, hogy nincs ok riadalomra. Az áruellátás Szlovákiában, de egész Európa területén a szokásos módon zajlik” – fejtette ki Martin Krajčovič, a Modern Kereskedelem Szlovákiai Szövetségének (SAMO) elnöke.

Elmondta továbbá, hogy a kereskedők nem tapasztaltak áruhiányt, itt-ott néhány árucikk átmenetileg hiányozhat, de csak azért, mert még nem történt meg a polcok utántöltése. Ebben az esetben nem az áruhiány a gond, hanem inkább az árucikkek gyors pótlásának elmaradása.

Nagyon fontos továbbá a nagyraktárak és a szállítmányozás zavartalan működésének biztosítása is. Gondoskodnunk kell az egész logisztikai rendszer olajozottságáról, hogy minimalizáljuk az esetleges áruhiányt, amely a lakosság árufelhalmozása miatt előfordulhat. Ezért állandó kapcsolatban vagyunk az állam képviselőivel és a mezőgazdasági minisztériummal, hogy közösen tudjuk átsegíteni Szlovákiát ezen a nem könnyű, a járvány okozta körülményeken és megbirkózzunk a jelenlegi részleges lezárási helyzeten” – hangsúlyozta Martin Krajčovič.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »