A járvány kitörése óta 170 millió lejre szabott ki büntetéseket a rendőrség

A járvány kitörése óta 170 millió lejre szabott ki büntetéseket a rendőrség

A koronavírus-járvány kitörése óta több mint 130 ezer bírságot rótt ki a rendőrség, összesen több mint 170 millió lej értékben – jelentette be szombaton Bogdan Despescu belügyminisztériumi államtitkár.
Despescu szerint az elmúlt 24 órában csaknem 15 ezer személyt ellenőriztek országszerte. Hozzátette, a belügyi egységek látják el a karanténközpontok, valamint a kórházak védelmét is, ahol szükség van erre.

Naponta átlagban mintegy 90 ezer, lakhelyi elkülönítésben levő személyt ellenőriznek, és felügyelik a kijárási korlátozások betartását.

Hírdetés

A koronavírus-járvány kitörése óta 400 ügyben indult eljárás, az esetek többségében a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt. Emellett több mint 130 ezer bírságot róttak ki, összesen több mint 170 millió lej értékben – nyomatékosította.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a Nagylak 2 autópálya-átkelőt kizárólag a teherforgalom számára tartják fenn, és 14 sávon folyik az ellenőrzés.

Naponta mintegy 30 ezer belügyminisztérumi alkalmazott teljesít szolgálatot országszerte, őket több mint ezer katona és több mint négyezer helyi rendőr segíti a munkában – mondta még Despescu.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »