A Hableány újabb áldozatait azonosították, egyikük a magyar kapitány; a hatéves kislányt édesanyja karjaiban találták meg

A hajóroncs kiemelése közben négy holtestre bukkantak, közülük hármat azonosítottak. Négy utast továbbra is eltűntként kezelnek a hatóságok.

Terv szerint zajlott a május 29-én balesetet szenvedett és elsüllyedt Hableány kiemelése szerdán. A rendőrség csütörtökön honlapján közölte, hogy az eddigi áldozatokon túl további négy holttest került elő kedden délelőtt. Közülük hármat már azonosítottak a hatóságok, köztük két dél-koreai nőt és a hajó magyar kapitányát. A negyedik személy – egy gyermek – azonosítása folyamatban van – tette hozzá a rendőrség.

Hírdetés

Kiemelték, hogy továbbra is keresnek még négy dél-koreai utast, a kutatásban résztvevők pedig megduplázott létszámmal a Duna teljes déli szakaszát vizsgálják.

A mentési munkálatokban részt vevő egyik szakember elmondta, még a tapasztalt búvárokat is megérintette, ami a hajóroncsban eléjük tárult a mentés során. Elmondása szerint az elhunyt kislány az édesanyja karjaiban volt, amikor a búvárok rátaláltak a holttestekre a hajó belsejében.

(Híradó – 24.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »