A Dôvera egyik biztosítottja csaknem 300 alkalommal riasztotta a mentőket

A Dôvera egyik biztosítottja csaknem 300 alkalommal riasztotta a mentőket

Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

Az emberek rendkívül találékonyak és ez az egészségügyi ellátással való visszaélésre is vonatkozik. A Dôvera egészségbiztosító 2018–2019-es évben kifizetett helyszíni egészségügyi ellátásainak elemzéséből érdekes dolog derült ki.

Az egyik mentőautó a tőketerebesi állomásáról gyanúsan sokszor jár ki ugyanarra a címre – átlagosan minden harmadik nap, de volt olyan eset is, amikor egy nap többször – közölte a Dôvera.

További érdekesség, hogy az a cím, ahova 243 nap alatt 291-szer ment ki a mentőautó, 15 perces sétára van a helyi kórháztól.

Hírdetés

A Dôvera egészségbiztosító szerint a mentőautó a „kiruccanásaival“ 2 600 eurós számlát csinált. Megjegyzendő, hogy a mentőautó összesen 291 órát, azaz átszámítva 12 napot töltött a helyszínen.

Martina Kultana, a Dôvera egészségbiztosító vezérigazgatójának elmondása szerint a mentősök riasztása az esetek többségében indokolatlan volt. Erről tanúskodik a páciens diagnózisa, illetve az a tény, hogy nem volt szükség a kórházba szállítására, s ha mégis, akkor sem szorult sem gyógyszerre, sem infúzióra.

A Dôvera statisztikáiból továbbá az is kiderült, hogy mintegy 1 200 biztosított személy 10 alkalomnál többször hívott ki mentőt, míg további 400 páciens 20 alkalommal riasztotta a mentőket.

43 biztosított személy átlagosan kéthetente riasztja a mentőket, 9 páciens esetében pedig több mint száz riasztást fizettünk ki – tette hozzá a Dôvera a közzétett elemzéséhez.

Webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »