A DK az Európai Bizottsághoz fordul a kettős állampolgárok szavazati joga miatt (VIDEÓ)

A DK az Európai Bizottsághoz fordul a kettős állampolgárok szavazati joga miatt (VIDEÓ)

A Demokratikus Koalíció arra kéri az Európai Bizottságot, hogy tegye meg azokat a lépéseket, amelyek kizárják, hogy a kettős állampolgárok több országban is szavazhassanak a jövő évi EP-választáson.

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a magyar választási rendszer nem garantálja a levélszavazatok titkosságát, és annak is fennáll a veszélye, hogy az uniós tagállamokban élő kettős állampolgárok mindkét országban szavaznak majd az EP-választáson.

Gréczy Zsolt kérdésre azt válaszolta, hogy a DK mindig támogatta a székelyföldi autonómiatörekvéseket, de azzal a kikötéssel, hogy azok nem sérthetik a romániai jogszabályokat.

Újabb felvetésre azt felelte, hogy a Demokratikus Koalíció egy közös ellenzéki főpolgármester-jelöltben gondolkodik, akinek a személyéről később fognak megállapodni.

A függetlenként induló Puzsér Róbert a “Fidesz jelöltje ebben a versenyben”, aki azért jelent meg a színtéren, hogy megossza az ellenzéket – értékelt, komolytalannak nevezve annak lehetőségét, hogy az ellenzéki pártok beálljanak a publicista mögé.

Hírdetés

SAJTÓTÁJÈKOZTATÓ!A Demokratikus Koalíció a választási csalás lehetőségéről hivatalos levélben értesíti az Európai Bizottságot, hogy végezze el a szükséges vizsgálatokat. Az Orbán-kormány, végső soron Magyarország számára súlyos károkat okozna, ha kiderülne, hogy a végeredmény csalásgyanús körülmények között születik meg. Ez tovább rombolná az Orbán-kormány miatt amúgy is romokban heverő presztízsünket Európában -Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője, orszaggyűlési képviselője

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, October 29, 2018

MTI


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »