A COOP Jednota Alapítvány 156 ezer eurót oszt szét a támogatásért nevező települések között

A COOP Jednota Alapítvány 156 ezer eurót oszt szét a támogatásért nevező települések között

A szlovákiai falvak és városok immár negyedik alkalommal nyerhetnek el támogatást kommunális ellátottságuk javítására. A COOP Jednota Alapítvány helyi közösségek támogatása érdekében indított programjába hivatalok, iskolák és civil szervezetek számtalan értékes tervezettel neveztek be.

A 6 ezer euróig terjedő pénzbeli támogatás odaítéléséről a vásárlók döntenek szavazással. A szavazás szeptember végéig tart a legnagyobb szlovákiai kiskereskedelmi üzlethálózat kijelölt üzleteiben.

Buszmegálló építése, pihenőpark létesítése, a regionális kulturális örökség bemutatása, nyári mozi, gyermekjátszótér, helyi sportklubok támogatása, fitneszpark, új színpad a kultúrházba, a focipálya közvilágítása, rekreációs övezet kialakítása a tónál, ilyen és ehhez hasonló tervekkel, elképzelésekkel folyamodtak támogatásért. A döntőbe 78 tervezet jutott be, arról pedig, hogy ezekből vajon melyik lesz az a 26, melyek között elosztásra kerül a 156 ezer euró, a vásárlók szavazatai döntenek majd.

A közösségi szerepvállalást természetesnek tartjuk, hiszen épp a kölcsönös segítségnyújtás állt a szövetkezeti mozgalom hátterében is“ – hangsúlyozta Ján Bilinský, a COOP Jednota Slovensko vezérigazgatója, aki egyben a COOP Jednota Alapítvány kezelője.

Hírdetés

A 26 nyertes tervezetről tehát a vásárlók szavazatai döntenek a COOP Jednota kijelölt regionális üzleteiben szeptember 2-tól 30-ig. A szavazás zsetonokkal történik, melyeket vásárláskor kapnak, minden öt euró után egy zseton jár.

A szavazásra kijelölt üzletekről és a továbbjutó projektekről, melyekre még szavazni lehet, bővebben a www.coop.sk weboldalon, a „Podpora lokálnych komunít” fejezetcím alatt tájékozódhatnak. Ugyanitt olvasható majd a szavazás eredménye, a nyertes projektek felsorolása.

A projektet a COOP Jednota Alapítvány együttműködő partnereivel 2017-ben indította útjára. Tavaly 26 projekt részesült együttesen 156 ezer eurós támogatásban. Bővebb információk a most zajló negyedik évfolyamról itt olvashatók.

(Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »