11 millió forintot csaltak ki idős emberektől

11 millió forintot csaltak ki idős emberektől

11 millió forintot csaltak ki idős emberektől

Vádemelési javaslattal zárták le a budapesti rendőrök annak a két nőnek az ügyét, akik „unokázós” módszerrel közel 11 millió forintot csaltak ki idősektől.

Hírdetés

A 34 éves R. Alexandra és a 48 éves D. Krisztina 2016. január 10. és 2016. január 29. között Budapesten és Érden 14 idős embert hívtak fel azzal az indokkal, hogy hozzátartozója balesetet okozott és a károk rendezése érdekében pénzre van szüksége.

A két budapesti nő a telefonos egyeztetés után megjelent az idősek lakásánál, és közel 11 millió forint értékben vittek el pénzt és ékszereket a sértettektől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányságának, illetve Betörési Osztályának nyomozói a közös nyomozás során megállapították azt is, hogy a 14 emberből négyen gyanút fogtak, és nem fizettek.

A XV. kerületi nyomozók a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként R. Alexandrát és D. Krisztinát beazonosították, és egy XV. kerületi panzióban elfogták a két nőt.

A BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság R. Alexandra és D. Krisztina ellen csalás bűntett elkövetése miatt indított nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »