Őrült rajongó gyilkolt Orlandóban

Őrült rajongó gyilkolt Orlandóban

Orlandói koncertje után egy őrült rajongója lelőtte a román gyökerekkel is rendelkező Christina Grimmie énekesnőt pénteken. 

cc43_b

Grimmie az amerikai Voice hatodik szériájában tűnt fel, amelyben harmadik helyezést érte el, péntek este a Before You Exit nevű bandával lépett fel Orlandóban. A koncert után még a helyszínen maradt autogramokat osztani, írja a Hollywood Reporter. A rendőrség tájékoztatása szerint dedikálás közben hozzálépett egy ismeretlen férfi, és lelőtte. Grimmie bátyja elkapta a merénylőt, és miközben dulakodtak, a férfi magát is halálosan megsebesítette.

Christina Grimmie-t életveszélyes állapotban vitték kórházba, de belehalt sérüléseibe. A 22 éves lányt a YouTube-on fedezték fel, ahol 3 millió követője volt. Később az NBC tévécsatornán futó The Voice tehetségkutató tette igazán ismertté. A rendőrség szerint, ha a floridai koncertje után megölt Christina Grimmie bátyja nem lép közbe, a fegyveres még több embert lelőhetett volna. A fiatal énekesnőt rengetegen gyászolják a közösségi médiában.

Időközben a hatóságok azonosították az elkövetőt. A 27 éves Kevin James Loibl az egyesült államokbeli Saint Petersburgből, Florida nyugati partjáról érkezett Orlandóba két töltött pisztollyal és egy vadászkéssel felfegyverkezve. Az elkövető büntetlen előéletű volt, és nem valószínű, hogy ismerte a sztárt, a szakértők szerint egy „őrült rajongóról” lehet szó. A hatóságok most a merénylő számítógépét és telefonját tanulmányozzák, hogy magyarázatot találjanak a történtekre.

Christina Grimmie egyébként román gyökerekkel is rendelkezett: dédnagymamája Romániából vándorolt ki az Egyesült Államokba. Az énekesnő egy önálló nagylemezt jelentetett meg, de korábban már slágerek feldolgozásaival jelentős rajongótábort gyűjtött magának a YouTube-on. A péntek esti tragédia után Facebook- és Twitter-oldalát valósággal ellepték a részvétnyilvánítások.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »