Üzent a jegybank a takarékbankos problémákkal kapcsolatban

Üzent a jegybank a takarékbankos problémákkal kapcsolatban

Az MNB közleményt adott ki, amely szerint nagyon kevesen fordultak hozzájuk panasszal a Takarékbank ügyfelei közül.

A Takarékbank informatikai átállása kapcsán a bankcsoport ügyfeleinek töredéke fordult panasszal a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB), amely szerint célszerű, hogy a történteket minden érintett szereplő tárgyilagosan és objektíven, a pénzügyi rendszer stabilitását szem előtt tartva értékelje – közölte a jegybank pénteken a honlapján.

Tájékoztatásuk szerint a Takarékcsoport mintegy 1,1 millió ügyféllel rendelkezik. A jegybank ügyfélszolgálatához az elmúlt egy hétben

40 darab – 10 e-mailes és 30 telefonos – ügyfélmegkeresés érkezett

az informatikai átállással kapcsolatban. Ez a bankcsoport összes ügyfelének mindössze 0,0036 százalékát jelenti – írták.

Hírdetés

A jegybank az informatikai szolgáltatás megkezdését követő incidensről is folyamatosan azonnali tájékoztatást kért és kapott a hitelintézettől. A Takarékbankkal folytatott egyeztetések, tárgyalások során az MNB felügyelési eszközeivel ösztönözte és támogatta a problémák mielőbbi helyreállítását az ügyfelek informatikai kiszolgálása érdekében.

A Takarékbank az MNB-nek küldött csütörtöki és pénteki jelzése szerint a problémákat döntően sikerült elhárítani – tették hozzá.

Az MNB rámutatott, hogy a Takarékbankhoz hasonló, rendkívül összetett, akár több tucatnyi IT-rendszert érintő rendszercsere során

a normál működési üzemmenet keretében is előállhat egyedi túlterheléses helyzet.

Az MNB adatai szerint a Takarékbank folyamatosan kommunikál ügyfeleivel a felmerült esetleges kellemetlenségek mielőbbi megszűntetése érdekében. Amennyiben bármilyen fogyasztóvédelmi jogsértés gyanúja merülne fel a probléma kapcsán, javasolják, hogy az érintett fogyasztók jelezzék azt a Takarékbanknak, illetve annak esetleges elutasítása esetén a jegybanknak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »