Újra jár a 2-es metró, a BRFK nyomoz a baleset miatt

Újra jár a 2-es metró, a BRFK nyomoz a baleset miatt

Újra a teljes vonalon közlekedik a 2-es metró – közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Korábban – szerda üzemkezdettől – nem közlekedtek a szerelvények az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között. A BKK nem közölte, miért esett ki a fél szakasz, csak annyit, hogy hatósági zárás volt érvényben.

Hírdetés

Kiszivárgott hírek szerint ugyanakkor baleset történt az alagútban, annak helyszínelése zajlott. A BKV Zrt. közleménye ezt megerősítette. Azt írták: két szolgálati vonat koccanásos balesetet szenvedett a Blaha Lujza téri megállónál, az ütközés során a pótkocsik kisiklottak, de személyi sérülés nem történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint nyomozás indult vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt, és két embert előállítottak. A baleset hajnali 2 órakor történt az Astoria és a Blaha Lujza tér között: két műszaki szerelvény ütközött a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon. A BKV korábbi közleményével szemben a BRFK azt írta, egy ember könnyű sérülést szenvedett.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »