Traian Băsescu visszavonul a politikából mandátuma lejárta után

Traian Băsescu visszavonul a politikából mandátuma lejárta után

Traian Băsescu volt államfő csütörtökön bejelentette, szenátori mandátumának lejárta után visszavonul a politikából.
A Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke a jövőre esedékes európai parlamenti választások kapcsán közölte eme szándékát – írja az Agerpres.

A B1 televízió műsorában kifejtette, az ellenzéki alakulatoknak közös listán kellene indulniuk az EP-választáson, ellenkező esetben mind gyenge eredményeket fognak elérni.

Hírdetés

– hangoztatta Băsescu, aki azzal érvelt, hogy ezeknek az alakulatoknak „csak közösen van esélyük lefedni minden települést”. Amennyiben ez a szövetség létrejön, az EP-választás képezné a főpróbát a szintén 2019-ben sorra kerülő elnökválasztásra – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Klaus Johannis képes lenne-e megnyerni az államfőválasztást egy gyenge PNL-lel a háttérben, Băsescu így válaszolt: „Nem, mert a Szociáldemokrata Párt politikai vektora igen erős. Óriási kockázat lenne. Miért ne próbáld meg elejét venni a kudarcnak, és elkerülni az esetleges meglepetést, hogy Dragnea vagy Dragnea valamelyik embere legyen az elnök?”

A volt államfő hangsúlyozta, ő nem kíván indulni az európai parlamenti választáson.

(…) Nekem már nincsenek személyes ambícióim. Mandátumom lejárta után befejezem politikai tevékenységemet” – fogalmazott Bukarest volt főpolgármestere, aki 2004 és 2014 között töltötte be az államfői tisztséget.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »