További harminc illegális bevándorlót vett fedélzetére az Ocean Viking

További harminc migránst vett fedélzetére szerdán a Földközi-tengeren az Ocean Viking, az Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (MSF) szervezetek közös hajója. A fedélzeten jelenleg összesen 125 menedékkérő tartózkodik.

Az MSF szerint az újabb migránsokat távcsővel vették észre Líbia partjai előtt.

Egyelőre nem világos, hogy a civilhajó melyik kikötőbe teheti partra utasait, mert az uniós országok között már hosszabb ideje vita tárgyát képezi az illegális bevándorlók elosztása.

Hírdetés

A nap folyamán a ciprusi biztonsági hatóságok egy bárkát tartóztattak fel a sziget partjai előtt száz migránssal a fedélzetén.

A RIK közszolgálati rádió szerint egy rendőrségi hajó vontatja a bárkát a Ciprus déli részén található Paralimni településének kikötőjébe. A hatóságok úgy sejtik, hogy a menedékkérők Szíriában vagy Libanonban szállhattak tengerre.

A ciprusi rendőrség szerint csak szeptemberig mintegy 9000 migráns érte el a szigetet a Közel-Keletről és Törökországból, tavaly 7761-en voltak. Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök az Európai Unió segítségét kérte, hogy országa megbirkózhasson a menekültáradattal.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »