Tãriceanu: Az ország fejlõdését a korrupció és a párhuzamos állam akadályozza

Az ország fejlődését a korrupció és a párhuzamos állam akadályozza – jelentette ki szombaton Craiován Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

A párt európai parlamenti jelöltjeinek bemutatásán résztvevő politikus szerint harminc évvel a kommunizmus bukása után ismét visszatért az a terrorrendszer, amely negyvenöt évig vezette az országot.

Meglátás szerint azok, akik 1989-ben az életüket adták, azok “nem kenyérért és szalámiért” haltak meg, hanem a szabadságért.

Hírdetés

“Elképzelni sem tudtam volna, hogy harminc évvel a kommunizmus bukása után visszatér Romániába a terror: a telefonok lehallgatása, a szekuritáté és az ügyészség összefonódása” – jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu az összegyűlt mintegy ezer ember előtt, és hozzátette: pártjával azt tűzte ki célul, hogy megszabadítsák az igazságszolgáltatást a párhuzamos állam “hiénáitól”.

Véleménye szerint az elmúlt tizennégy évben Romániát egy párhuzamos hatalom uralta, amely eltüntetett mindenkit, aki nem állt be a táncba, és a helyzet oda fajult, hogy a választások eredményeit “Coldea és Kövesi segítségével az Oprea nappalijában határozták meg”. Călin Popescu-Tăriceanu az ötvenes évek koncepciós pereihez hasonlította az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ploieşti-i, brassói és nagyváradi részlege által kezdeményezett eljárásokat.

“A korrupció elleni küzdelem nem lehet a bosszú vagy a politikai ellenfelek kiiktatásának eszköze. Ez nem boszorkányüldözés, mert nem a harmadik világ egyik diktatúrájában élünk” – mondta az ALDE vezetője és a szenátus elnöke. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »