Szingapúri Nagydíj – fotók és műholdképek mutatják a légszennyezés mértékét

Szingapúri Nagydíj – fotók és műholdképek mutatják a légszennyezés mértékét

Napok óta kérdéses, hogy mennyire egészségkárosító a levegő a hétvégi Szingapúri Nagydíj helyszínén. Készenléti tervet is készítettek a Forma-1-es vezetők.

A hőség és a páratartalom miatt amúgy is megterhelő éjszakai verseny helyszínén most még az indonéziai erdőtüzek miatti légszennyezettség is gondot okoz. A várost füst lengi be, a lakókat arra kérték, hogy minél kevesebb megterhelő fizikai munkát végezzenek a szabad levegőn.

Hírdetés

A füst a szeptember 18-án Szingapúrban készült képeken is jól kivehető. A gyalogosok egy része arcmaszkot visel a légszennyezés elleni védekezésül.

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Földi Obszervatóriuma szeptember 15-én készített műholdfelvételeket tett közzé, amelyeken jól látszik, hogy mekkora füst borítja az indonéziai Borneó szigetének déli olajpálma-ültetvényeit. A borneói Kalimantan tartományban szeptember-októberben rendszerint felperzselik a művelés alá vont földterületeket. Kalimantanban és Szumátrán hetek óta erdőtüzek pusztítanak, amelyek füstje súlyos légszennyezettséget okoz a közeli Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »