Szennyezett tejet hív vissza a SPAR

Laboratóriumi vizsgálatot követően a Nébih elrendelte a 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel ellátott, 2,8%-os, 1 literes S-Budget UHT tej forgalomból való kivonását és fogyasztóktól történő visszahívását.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) fogyasztói bejelentés nyomán vizsgálta meg a SPAR saját márkás, 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel ellátott, 2,8%-os, 1 literes S-Budget UHT tejét. A termék mikrobiológiai szennyezettségét a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették. Kiderült, hogy a termék a gyártási folyamat során szennyeződött, érzékenyebb embereknél a tej elfogyasztása enteriális tüneteket (hányás, hasmenés, hidegrázás) okozhat.

Az érintett tej azonosító adatai:

terméknév: S-BUDGET UHT tej 2,8% 1l

minőségmegőrzési idő: 22.01.2019.

gyártó üzem engedélyezési száma: HU 260 EK

forgalmazó: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik a fenti azonosító adatokkal ellátott termékkel, ne fogyassza el. Az érintett üzletlánc tájékoztatása szerint a visszavitt termékek vételárát megtérítik a vásárlóknak.

Iratkozz fel a Tudatos Vásárló Tesztek Hírlevélre, hogy azonnal értesülj az újonnan megjelenő termék- és szolgáltatástesztekről.* indicates requiredEmail Address *   (function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]=’EMAIL’;ftypes[0]=’email’; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: HU */$.extend($.validator.messages, {required: “Kötelező megadni.”,maxlength: $.validator.format(“Legfeljebb {0} karakter hosszú legyen.”),minlength: $.validator.format(“Legalább {0} karakter hosszú legyen.”),rangelength: $.validator.format(“Legalább {0} és legfeljebb {1} karakter hosszú legyen.”),email: “Érvényes e-mail címnek kell lennie.”,url: “Érvényes URL-nek kell lennie.”,date: “Dátumnak kell lennie.”,number: “Számnak kell lennie.”,digits: “Csak számjegyek lehetnek.”,equalTo: “Meg kell egyeznie a két értéknek.”,range: $.validator.format(“{0} és {1} közé kell esnie.”),max: $.validator.format(“Nem lehet nagyobb, mint {0}.”),min: $.validator.format(“Nem lehet kisebb, mint {0}.”),creditcard: “Érvényes hitelkártyaszámnak kell lennie.”});}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Az élelmiszeráruház-láncnak legutóbb idén májusban kellett visszahívnia bizonyos tejtermékeit, miután tudomásukra jutott, hogy ezen termékeiket szándékos szennyezés érte.

A Tudatos Váráslók Egyesületénél folyamatosan tesztelünk termékeket, köztük élelmiszereket. Fogyasztóvédelmi szervezetként azokat az eseteket, eredményeket is fontosnak tartjuk feltárni, amikor bár jelen van, de a hivatalos megengedett határérték alatt marad a szennyeződés mértéke. Így derült ki korábbi tesztjeinkből, hogy van-e szennyeződés a rizs és puffasztott rizs termékekben, illetve vizsgáltuk piacon és boltokban kapható eper és banán növényvédőszer maradvány tartalmát is.

Kép: pixabay.comHa te is egy vagy a több mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését.Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.
 Rendszeres havi 1.000 Ft adomány   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány   

Hírdetés

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány   

 

Rendszeres havi 10.000FT adomány   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség.    

 

Bármennyit adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

Köszönjük a támogatást! Az eddig összegyűlt összegről és a gyűjtés állásáról itt találsz további információkat.Köszönjük, hogy velünk vagytok!

 

 

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; }/* Add your own MailChimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »