Szalai Ádám: tavasszal csak a válogatott, semmi más

Szalai Ádám: tavasszal csak a válogatott, semmi más

Nem telik úgy el nap, hogy ne gondolna a Nemzetek Ligája Eb-pótvizsgájára, pedig épp a Bayern München ellen készül.

Hétfői szabadnapján hazautazott Magyarországra Szalai Ádám, az Eb-re igyekvő magyar labdarúgó-válogatott és a Mainz csatára, aki egy jótékonysági eseményen a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

Az általa életre hívott, már két éve működő Játékidő Alapítvánnyal délután a fővárosi Szent János Kórház felé vette az irányt, ahol az intézmény gyermeksebészeti és traumatológiai osztályának adott alapítványa segítségével egy betegirányító és sorszámkiosztó automatát képernyővel. Ezt az alkalmat legalább annyira várta, mint egy aktuális mérkőzést – mondta, amíg a kórházban fekvő gyermekekkel is találkozott, biztatta őket és pacsizott velük. A nélkülözők segítésére – mint mondta – a németországi jómódúak között számos példa van.

A hétvégén már a Bayern München ellen játszó labdarúgó a szakmai helyzetét nem látja nagyon rózsásnak, két tavaszi meccsükön kikaptak, s minden pontra szükségük lesz a bentmaradáshoz.

Hírdetés

Szeretné kitölteni a még másfél évig tartó mainzi szerződését, a sok játékpercnek pedig a válogatott is hasznát láthatja.

“A legfontosabb, hogy a klubomban a maximumot nyújtsam, és így a lehető legjobb formában érkezzek meg márciusban a nemzeti csapat összetartására”

– fogalmazott.

A Nemzetek Ligája rájátszásában március 26-án Bulgáriát kellene felülmúlni idegenben, és ha sikerül, néhány nappal később az Izland–Románia meccs győztese érkezne a Puskás Arénába, ahol a Eb-szereplés volna a tét.

„Már ott motoszkál a fejemben a Nemzetek Ligája rájátszása – árulta el a 61-szeres válogatott támadó, akinél nem telik el úgy nap, hogy ne gondoljon az előttük álló két meccsre. A tavasszal mindent a magyar válogatottnak rendel alá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »