Pozsony ismét óvintézkedéseket vezet be a koronavírus-járvány miatt

Pozsony ismét óvintézkedéseket vezet be a koronavírus-járvány miatt

Nyitókép: bratislavskykraj.sk

A koronavírus-járvány körül kialakult aktuális helyzet miatt Pozsony városa ismét óvintézkedéseket vezet be.

Mivel az elmúlt napokban nemcsak az országban, de a fővárosban is emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért a főváros újra óvintézkedéseket vezet be a lakosok, azon belül is elsősorban az idősek védelmére.

 „Az idős polgárok védelme érdekében hét idősotthonunkból négyben a fekvő- és a nehéz betegeknél szigorítunk az óvintézkedéseken, és július 15-től javasolni fogjuk ezen betegek látogatásának korlátozását, természetesen tiszteletben tartva a Közegészségügyi Hivatal által meghatározott kivételeket“

– mondta Katarína Rajčanvá, Pozsony szóvivője.

Hírdetés

A pozsonyi önkormányzat azokra az alkalmazottakra is figyel, akik idősotthonokban dolgoznak, de utazási anamnézissel rendelkeznek. Abban az esetben, ha a külföldről való hazatérésük után az állam nem engedélyezni az ingyenes tesztelésüket, a város felkínálja nekik ezt a lehetőséget.

A főváros a pozsonyi magisztrátuson is szigorúbb óvintézkedéseket vezet be – többek között nem tanácsolja az alkalmazottainak azt, hogy külföldön kiránduljanak.

A magisztrátus azon alkalmazottai, akik az ajánlás ellenére mégis külföldön nyaralnak, hazatértükkor kötelezően házi karanténba kell vonulniuk, s otthonról kell dolgozniuk.

Ez a házi karantén minimum hét naptári napig tart. Amennyiben ez idő alatt az alkalmazotton nem jelentkeznek a koronavírus tünetei, az alkalmazott visszatérhet a munkahelyére.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »