Menj ki az erdőbe!

Menj ki az erdőbe!

Batka Péter már több mint tíz éve költözött családjával Pozsonyból egy Kőhídgyarmat melletti tanyára. Életre hívta a MAG civil szervezetet, hogy segítségére legyen mindazoknak, akik el akarnak indulni a természet rendjébe visszavezető úton. Gyógymasszőrként és csontkovácsként praktizál.

Párkányban a természetközeli életről beszélt szépszámú közönségének, miközben a mozivásznon életképek pörögtek.

Megtudtuk, a MAG tulajdonképpen „mintaként alkalmazott gondviselés”. Aki a természettel összhangban él, ritkán betegszik meg, a betegek pedig a természet útján elindulhatnak a gyógyulás felé. Nem könnyű az út, hiszen a természet semmit se ad ingyen – ott a növényeknek, állatoknak és természetesen az embereknek is keményen meg kell küzdeniük a túlélésért. Ez a küzdés azonban meg is edzi őket, erősek és elfogadók lesznek. Az általa vezetett Forest Camp táborokban a gyerekek és a felnőttek megtanulnak túlélni a vadonban minden évszakban. Ismeretek egész tárházával kerülnek kapcsolatba, kezdve a tűzgyújtástól a növények és állatok megismerésén keresztül a hajléképítésig.

Hírdetés

Ez azonban még csak a kezdet. Mivel az embert test, szellem és lélek, ezért nem szabad elfeledkezni az égiekre való odafigyelésről és természetesen a háláról sem.

– hangsúlyozta Batka Péter.

Kiemelte, a természetközeli élet nem barlangba való költözést jelent, hanem azt, hogy folyamatosan több időt szentelünk a természetben való tartózkodásra, az állattartásra, a kertészkedésre és nem utolsósorban az elmélyülésre. Nem kell teljesen felrúgni eddigi életünket, de hektikus mindennapjainkból ki kell lépnünk és figyelmünket egy nyugodtabb, átszellemültebb lét felé irányítanunk. Még aki mozgásában korlátozott, az is rá tud hangolódni a természetre, mert például egy bokor mikrokozmosza is sok csodát, tanítást rejthet.

– mondta végszóként az előadó.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »