Megszüntetné a politikai kézi vezérlést az egészségügyben az LMP

Az LMP úgy véli, a kormányzat számára az egészségügyben fontosabb az üzlet mint a betegek, a felelőtlen döntések pedig már az emberek életét veszélyeztetik. Az ellenzéki párt megszüntetné a „kézi vezérlést” az ellátásban, minősítési rendszert vezetne be az intézményekben, és visszaadná a kórházak menedzsmentjének önállóságát, de a felelősségét is – írja az MTI.

A tudósítás szerint Demeter Márta országgyűlési képviselő Ábrahám Júliával, a párt országos elnökségi tagjával pénteken a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórház előtt tartottak sajtótájékoztatót, hogy így hívják fel a figyelmet az intézményben zajló állapotokra, amely szerintük a súlyos kormányzati tévedések lenyomata.

Belföld MN Rámpán tolják a CT-kamionba a Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegeit A tavaly lefuttatott tenderen kiválasztott új szolgáltató még nem kezdett működni.

Ahogy Demeter Márta kőbányai képviselőjelölt ismertette, egy kormányközeli cég nyerte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ diagnosztikai tenderét, amely azonban a kórház udvarán álló egyik kamionban nyújtja a szolgáltatást. Számos beteget itt nem is tudnak megvizsgálni, őket a XIII. kerületbe szállítják CT-, MR- vagy csontsűrűség-vizsgálatra.

Demeter Márta szerint az ellátóközpont úgy írta ki a tendert, hogy annak az érdemi szolgáltatásra képes vállalkozók nem tudtak megfelelni. Kifogásolta, hogy sem a kerületi önkormányzat, sem a kormány nem tesz semmit az „áldatlan állapot” megszüntetése érdekében.

Ábrahám Júlia pártja egészségügyi programját ismertette: az LMP megszüntetné a „politikai kézi vezérlést”, a központosítást, a kórházi vezetőket felelőssé tennék az intézményük szakmai színvonaláért, gazdálkodásáért vagy éppen a kórházi fertőzésekért.

http://mno.hu/

Olyan nemzetközi minősítési rendszert vezetnének be, amely a dolgozókat, a kórházi munkát minősítené, és amelyben a betegek elégedettségi adatai is megjelennének – folytatta Ábrahám Júlia. Emellett 50 százalékos béremelés ígért, és átláthatóságot minden közbeszerzés esetében.

Kijelentette: jelenleg a politika dönti el, kiből lesz kórházigazgató, ki kapja a beszerzéseket, vagyis a pártállami lojalitás és a Fidesz-közeli vállalkozók érdekei az elsődlegesek szerinte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »