Lesznek akik 450 kilométert gyalogolnak majd a bukaresti tüntetésre

Lesznek akik 450 kilométert gyalogolnak majd a bukaresti tüntetésre

Néhnány kolozsvári tüntető úgy gondolta, hogy nem tétlenkedik tovább és belevág egy nagyon merész és figyelemfelkeltő vállalkozásba.

Január 10-én, délelőtt 10 órakor indultak el Kolozsvárról Bukarestbe gyalog, hogy a fővárosba részt vegyenek a január 20-ra meghirdetett kormányellenes tüntetésen.

A menetelés a Remény menetelése ( Marsul Sperantei ) elnevezést kapta és a tüntetők Torda, Marosvásárhely, Galac, Segesvár, Brassó és Plojest érintésével, 450 km megtétele után, várhatóan január 20-án érkeznek a fővárosba.

Hírdetés

Az eseményt egyébként a Facebookon is meghirdették.

Az eseményleírásnál a szervezők tisztán és világosan kifejtik, hogy miért is tesznek meg egy ilyen hosszú utat a fővárosba: Nem akarjuk, hogy vérgrehajtsák az igazságügyi törvénymódosításokat; Le a kommunistákkal; Nem akarunk kivándorolni; stb.

A romania-insider.com szerint a Bukarestbe menetelők között van egy francia és egy vak férfi is és az út során további tüntetők mellett még három látássérült férfi fogja bővíteni a menetelők táborát.

A január 20-i bukaresti tüntetésre a Facebookon eddig kilencezer ember jelezte a részvételét és harmincháromezer ember jelezte, hogy érdeklődik az esemény iránt. (hírszerk/romania-insider)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »