Lapátra teszi az alkalmazottak felét az új Bihar megyei tanácselnök

Lapátra teszi az alkalmazottak felét az új Bihar megyei tanácselnök

Elbocsátja a Bihar megyei önkormányzat alkalmazottainak mintegy felét – jelentette be egy héttel a beiktatása után Ilie Bolojan újdonsült tanácselnök.
A volt nagyváradi polgármester – aki a váradi városházán is hasonlóképpen járt el 12 évvel ezelőtti beiktatását követően – keddi sajtótájékoztatóján elmondta:

hatékonyabbá akarja tenni az intézmény munkáját, és csökkenteni a személyzeti kiadásokat. Melyek mellesleg nem kis összegre rúgnak, 270 ezer lejt költ erre havonta az intézmény,

Hírdetés

idézte a Bihon.ro a tanácselnököt, aki szerint a megyeházán több párhuzamos struktúra is működik. Elsősorban ezektől szeretne megszabadulni, így december elsejétől kezdődően a jelenlegi 174 állásból csupán 88 marad, mondta Bolojan.

Az új felállásról a csütörtöki első ülésén szavaz az újdonsült testület, melyben a Nemzeti Liberális Pártnak kétharmados többsége van, így biztosított a támogatás.

A tanácselnök szerint a megyeházán tartott „nagytakarítás” csak az első lépés, a megyei önkormányzat fennhatósága alá tartozó intézményekben is sor kerül majd hasonló lépésre.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »