Közpénzből kampányoltak a fideszesek Márki-Zay ellen – Feljelentést tett a polgármester

Közpénzből kampányoltak a fideszesek Márki-Zay ellen – Feljelentést tett a polgármester

Márki-Zay Péter független polgármester hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt tett rendőrségi feljelentést az ügyben.

A gyanú szerint még az előző önkormányzati ciklus idején havi bruttó 135, illetve 250 ezer forintos megbízási szerződést kötött a város vezetése két magánszeméllyel. A magánszemélyek arra vállaltak kötelezettséget, hogy a megbízó önkormányzat utasításainak és érdekeinek megfelelően látják el a tevékenységüket, az ellátandó feladatok körét azonban nem határozták meg.

A megbízottak valódi munkája az volt, hogy

a februári időközi választáson egy nagy politikai párt aktivistájaként, közpénzből kapott fizetésért cserébe segítsék elő a választási győzelmet.

Egyikük írásban nemrég bevallotta, hogy feladatkörei közé tartozott

 • az aláírásgyűjtés,
 • Hírdetés

 • levelek kézbesítése,
 • választásra buzdító telefonhívások kezdeményezése, illetve hogy
 • küldöttként részt vegyen a párt országos tisztújító gyűlésén.
 • A másik személy február 25-től megszakította a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal, két, általa később összeállított beszámolóval kapcsolatban kételyek merültek fel – ugyanakkor ismert, hogy rendszeresen dolgozik egy pártirodán.

  Márki-Zay Péter mindkét szerződést felmondta június 26-án, és amennyiben a feljelentésben megfogalmazott vádak megállják a helyüket, a kifizetett összegeket visszaperelheti az ökormányzat.


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »