Körülbelül harmincan lépnek ki az SaS-ből, köztük Galko és Rajtár is

Körülbelül harmincan lépnek ki az SaS-ből, köztük Galko és Rajtár is

Ľubomír Galko, Jozef Rajtár, Miroslav Ivan, Vladimír Sloboda, Renáta Kaščáková, Radoslav Pavelka és Pavol Kubiš is kilép az SaS-ből. A Denník N információi szerint legalább harmincan hagyják el a pártot.

Kedden Natália Blahová parlamenti képviselő mondott le az SaS frakcióvezetői posztjáról. 

Blahová azzal indokolta a döntését, hogy a frakció és a párt is „szétzilálódott”, ezért úgy gondolja, hogy a képviselőknek másik frakcióelnököt kell választaniuk. Blahovát a szombati (október 5.) jelölő kongresszuson zárták ki az SaS-ből.

Kedden Jana Kiššová, az SaS alelnöke is bejelentette távozását a pártból.

„A mai SaS már nem az a párt, amelybe tíz évvel ezelőtt, ideálokkal telve beléptem. Számomra már elviselhetetlen itt a légkör, és nem akarok tovább fuldokolni. Feszültséggel teli időszakon vagyunk túl, jellemek törtek meg, nehéz döntések születtek és régi barátságok estek szét”

Hírdetés

– fogalmazott Kiššová.

Sulík korábban Kiššovának ajánlotta fel a harmadik helyet a párt 2020-as parlamenti választásokra állított jelöltlistáján. Kiššová és Blahová is tagjai voltak az SaS Demokratikus magjának.

Sulík értékelte, hogy Kiššová megszívlelte a felszólítást a pártból való távozásra, és hozzátette, sajnálja a történteket. „Sajnos a Demokratikus mag nevű csoportosulás mindent elkövetett annak érdekében, hogy ez így végződjön. Több megegyezési javaslatot is elvetettek, sőt a kommunikációt is visszautasították” – közölte a liberálisok vezetője. Hozzátette: Kiššová akkor is indulhat a listán, ha nem tagja a pártnak.

Kedden Jozef Rajtár is lemondott az SaS-frakció alelnöki posztjáról.

(tasr, Denník N)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »