Kitüntették Méry Gábor könyvkiadót

Kitüntették Méry Gábor könyvkiadót

A politikai akaratnak, az emberek és közösségeik tetteinek együttesen köszönhető, hogy „ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme” – mondta a pénzügyminiszter szombaton Esztergomban, ahol Szent István-díjjal tüntették ki Méry Gábor felvidéki könyvkiadót.

Varga Mihály kiemelte: „Az a törvény, melyet nemzeti összetartozásunkról a polgári, nemzeti kormány alkotott, a magyarok nagy többségének közös akaratát, közös érzését fejezi ki.”

A szabadságért, függetlenségért és a magyarság összetartozásáért folytatott évszázados küzdelem után különösen erős jelentése van az összmagyarságért véghezvitt tettnek – jelentette ki a miniszter.

Jankovics Marcell, a díjat odaítélő alapítvány kuratóriumának elnöke „a nemzetet magához térítő” küldetésnek nevezte a Méry Ratio Kiadót alapító Méry Gábor kiadói munkásságát.

Azt mondta, a kiadó kultúrtörténeti és művészeti kiadványaival pontos képet ad arról, ami a magyarsággal történt és történik.

Hírdetés

Az ünnepségen Szent István-emlékérmmel ismerték el Balla András esztergomi fotóművész többévtizedes művészeti és közéleti tevékenységét.

Balla András az érmet egy későbbi időpontban veszi át.

A 2020-ban tizennyolcadik alkalommal átadott Szent István-díjat jelképező szobor Melocco Miklós alkotása;

a királyt ábrázolja, amint a keresztet mindkét kezével magasba emeli nemzete előtt.

A díjazottakat minden évben közvélemény-kutatás és internetes szavazás után választja ki az alapítvány kuratóriuma.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »