Készül a szlovákok legdrágább és legnagyobb történelmi sorozata, a Szlávok (videó)

Készül a szlovákok legdrágább és legnagyobb történelmi sorozata, a Szlávok (videó)

Nyitókép: TV JOJ

Készül a TV JOJ legnagyobb és legdrágább sorozata, a Szlávok (Slovania). Az ambiciózus projekten dolgozó csatorna egy előzetest is bemutatott a készülő sorozatról.

A sorozat készítői szerint a Szlávok egy fantasy elemeket tartalmazó történelmi kalandfilm-sorozat lesz, amely a szláv mitológiát próbálja majd feleleveníteni.

Marcel Grega, a TV JOJ vezérigazgatója szerint a Szlávok című sorozat Szlovákiának és környékének legnagyobb projektje lesz. Erről tanúskodik a színészi szereposztás is, beleértve az eddig jól bevált Tomáš Maštalírt.

A szlovák projekt a Krisztus utáni 6–7. századba kalauzolja a nézőket, amikor is a szláv törzsek saját identitásukért harcoltak a Kárpát-medence területén.

Hírdetés

A sorozat forgatása Ukrajna északnyugati részén zajlik, ugyanis a készítők szerint ez a vidék felel meg a legjobban a korabeli viszonyoknak.

A 3,6 millió eurós költségvetésű szlovák sorozatot Peter Bebjak rendezi, a film producere pedig Wanda Adamík Hrycová.

A sorozatban Tomáš Maštalíron kívül feltűnik még Zuzana Fialová, Juraj Loj, Andrej Hryc és Dušan Cinkota is. A sorozatnak a tervek szerint 12 epizódja lesz.

Mivel a Szlávok inkább lesz fantasy sorozat, mintsem korhű történelmi elbeszélés, ezért a sorozat készítői természetfeletti elemeket és misztikus rítusokat ígérnek a nézőknek.

Íme, az előzetes:

Aktuality.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »