Kásler Miklós nem megy idén szabadságra

Kásler Miklós nem megy idén szabadságra

Az egészségügyért és az oktatásért is felelős tárcavezető a szabadnapjait olvasással, írással, alvással tölti – derül ki egy rövid videointerjúból. A tanévkezdésről is beszélt.

Videointerjút jelentetett meg Facebook-oldalán az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kásler Miklós tárcavezetővel. Ebben a miniszter jelzi, hogy “lehet, hogy a koronavírus szabadságra ment, de a szomszédos országokba” – utalt arra, hogy a Magyarországot körülvevő országokban az utóbbi napokban jelentősen romlanak a járványszámok.

“Minden egyes szomszédos országban a fertőzöttek száma nőtt, vannak olyanok, ahol rendkívül meredek az emelkedés, próbára teszi az ellátást is, Kolozsváron például probléma volt a betegek elhelyezésével is. Közben Magyarország olyan, mint az egészség szigete a fertőzött környezetben” – fogalmazott.

Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy a vírus nem csak szabadságra mehet, hanem “jöhet-mehet”, ezért fegyelmezetten kell viselkedni, a megadott helyeken szájmaszkot kell viselni, kerülni kell tömegek összeverődését, “fertőtlenítőszerrel nagyon gyakran kezet kell mosni”.

A szeptemberben induló új tanévről elmondta, az operatív törzs és a kormány minden héten áttekinti az ezzel kapcsolatos helyzetet, két héttel előre gondolkodik ebben.

Hírdetés

“Jelenleg úgy néz ki, hogy

a tanévet a hagyományos módon tudjuk elkezdeni abban az esetben, ha lényegesen nem változik a járványhelyzet”

– jelentette ki.

Kásler Miklós nem megy szabadságra, csak szabadnapjai vannak, ilyenkor olvasással, írással és alvással kapcsolódik ki.

“Negyven-ötven éve készítgetem az olvasnivalókat, bizonyos torlódások vannak is, szeretem a művészettörténetet, a filozófiát, a történelmet, igyekszem követni az orvostudomány legújabb eredményeit, szépirodalmat, magyar klasszikusokat, szívesen olvasok mindent, ami értékes” – zárta gondolatait.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »