Idős házaspárt rabolt ki egy 41 éves balinkai férfi

Idős házaspárt rabolt ki egy 41 éves balinkai férfi

Idős házaspárt rabolt ki egy 41 éves balinkai férfi

A móri rendőrök alig másfél órán belül azonosították és elfogták a 41 éves balinkai férfit, aki egy idős házaspárt bántalmazott és rabolt ki.

Hírdetés

A Móri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás, személyi szabadság megsértése, továbbá testi sértés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 41 éves balinkai lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2019. augusztus 27-én, 7 óra körül, Balinka-Mecséren, egy Dorschner utcai ingatlan udvarára a kerítésen átmászva bejutott, majd – arcát egy sállal eltakarva – a házból kilépő 85 éves férfit több alkalommal is tettleg bántalmazta, aki ennek következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A tettes ezt követően az idős férfit bezárta az ingatlan egyik gazdasági melléképületébe, majd bement a családi házba, ahol a nyugdíjas férfi 84 éves feleségét lefogva, az idős asszonyt megfenyegette és a lakásban található készpénz átadását követelte tőle. Miután a sértett átadta a készpénzt, a férfi elmenekült a helyszínről.

A kiérkező rendőrök kiterjedt adatgyűjtést és tanúkihallgatást hajtottak végre a tettes azonosítása és felkutatása érdekében, amelynek eredményeként – az elkövetés helyszínétől nem messze – egy buszmegállóban elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi férfit.

Az elkövetőt előállítását követően 2019. augusztus 27-én, délután – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, amelynek során elismerte a bűncselekmények elkövetését.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »