Idegenvezetők világnapja – több százan kalauzolnak

Két-háromszáz idegenvezető kalauzolja az érdeklődőket a szakma világnapja alkalmából rendezett eseménysorozaton a főváros több pontján csütörtöktől vasárnapig – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezető igazgatója a műsorban azt mondta: a világnap alkalmából rendezett eseménysorozat célja elsősorban az, hogy megünnepeljék az idegenvezetőket, akik kulcsszereplői a turizmusnak.

Kiemelte: az idegenvezetők “gyártják a tartalmakat és fontos információkat közvetítenek a városunkról, értékeinkről, életünkről, örökségeinkről, múltúnkról és a jelenünkről”.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata és a budapesti idegenvezetők közös rendezvényén négy napon keresztül fővárosi idegenvezetők mutatják be az érdeklődőknek a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.

Ebben az évben több mint százhúsz tematikus séta, buszos és hajós városnéző programok, valamint tárlatvezetések, épületbejárások és múzeumlátogatások is várják az érdeklődőket a főváros több pontján.

A nemzetközi idegenvezetők szövetsége 1985. február 21-én ünnepelte először az idegenvezetők világnapját, Magyarország 1991-ben csatlakozott az eseményhez.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »