Húsvétkor még keresettebb lesz a tartós élelmiszer

Húsvétkor még keresettebb lesz a tartós élelmiszer

Nincs okuk az aggodalomra az érsekújvári Novofruct SK konzervgyár alkalmazottainak, mert a jelenlegi helyzetben még nagyobb a tartós élelmiszerek iránti kereslet. Ľudovít Tóth a cég szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a februári hónaphoz viszonyítva húsz százalékkal növelték a termelést.

„Az utóbbi időben még nagyobb az érdeklődés a sterilizált zöldség, feldolgozott gyümölcs, valamint a bébiételek iránt. A Novofruct egyes gyártási részlegein ezért ideiglenesen bevezettük a tizenkét órás műszakokat” – tájékoztatott Ľudovít Tóth. Erre egyrészt azért volt szükség, mert néhány alkalmazott otthon maradt a kisebb gyermekeit gondozni. Idénymunkásokat vettek fel a gyárba 3,50 eurós órabérért, az ebédet ingyen kapják, így továbbra is folyamatos a gyárban a termelés. „A húsvéti ünnepek közeledtével azt feltételezzük, hogy még nagyobb lesz a kereslet a termékeink iránt. Elegendő tartalékkal rendelkezünk erre az esetre is, készek vagyunk kielégíteni a vásárlók igényeit. Jelenleg a termelés semmilyen módon nincs akadályozva, mivel a cég alkalmazottai közül senkinél sem mutatták ki a COVID-19 fertőzés veszélyét” – tájékoztatott Norbert Hogenbuch, a Novofruct SK igazgatója. A Novofruct SK társaságot hagyományos konzervgyárként tartják számon a régióban, ahol friss gyümölcsöt, zöldséget és húst dolgoznak fel. Keresettek termékeik a különféle zöldséges és gyümölcsös bébiételek, pépek, kásák, valamint italok. Népszerűek továbbá a paradicsompürék és a készételek, amilyen a gulyásleves, lencsefőzelék, vagy a húsból készült konzervek, ezek iránt az utóbbi időben ugyancsak nőtt a kereslet a piacon.

Hírdetés

a

A lakosok meggondolják, hányszor vásároljanak be hetente, mert a nagyobb városokban hosszú kígyózó sorokban kell várakozniuk az élelmiszerboltok előtt. Ilyenkor nagy segítséget jelent, ha van otthon elegendő tartalék tartós élelmiszerből, húsfélékből, konzervekből, vagy befőttekből. Az érsekújvári cég történelme 1928-ig vezethető vissza, amikor felépítették az első paprikamalmot és szárítót. 1975-ben nyitották meg mintegy huszonkét hektáros területen a korszerű komplexumot, amit Európa első konzervgyáraként emlegettek és 1980-ig a trencséni Slovlik cég leányvállalataként működött. Húsz évvel ezelőtt vette át a céget a Novofruct SK Kft., amely több mint kétszáz-kétszázötven személyt alkalmaz.

A cég az egyik közösségi oldalán is hirdeti az idénymunka lehetőségét azok számára, akik kényszerpihenőre kényszerültek, és szükségük lenne valamilyen ideiglenes bedolgozási lehetőségre az érsekújvári térségben.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »