Hulladékszállítási tűzoltás Pest és Nógrád megyében

Az InfoRádinak adott tájékoztatás szerint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság illetékesei egyeztettek a térségben szolgáltató Zöld híd Kft. és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő képviselőivel.

A közlemény hangsúlyozza: nem a tűzoltók fogják elvinni a szemetet.

Gyenes Szilárd, a Zöld híd megbízott ügyvezető igazgatója korábban az InfoRádióban elmondta: a cég péntektől nem szállítja el a kommunális szemetet Pest és Nógrád megye 116 településéről, mert a munka elvégzéséhez szükséges pénz nem érkezett meg az állami holdingtól.

Nem fullad bele a szemétbe az a 116 Pest és Nógrád megyei település, ahol a hulladékszállításért felelős Zöld Híd Nonprofit Kft. a pénzügyi gondjai miatt a szolgáltatás szüneteltetését helyezte kilátásba – írja a Magyar Idők.

Hírdetés

– közli a lap. A cég a Zöld Híd alvállalkozója, 15 települést lát el.

A Hír TV értesülése szerint az önkormányzati társaság a saját költségvetése terhére végzi majd el a feladatot, ameddig szükséges, az összegyűjtött hulladékot pedig várhatóan a salgótarjáni lerakóba szállítják, ha a szokásos módon nem tudják letenni a Zöld Híd fenntartásában lévő telephelyeken.

Sajtóértesülések szerint a Vác központú járásban is hasonló megoldás várható.

A hosszú távú rendezést a hulladékgazdálkodás kormányzati konszolidációja jelentheti – írja a Magyar Idők.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »