Házkutatást tartott a rendőrség Pikó András kampányközpontjában

A 24.hu úgy tudja, hogy a rendőrség házkutatást tartott ma Pikó András közös ellenzéki jelölt kampánystábjánál. Négy-öt rendőr érkezett délután a helyszínre, de egyelőre nem tudni, hogy előállítottak-e valakit, vagy lefoglaltak-e bármit. Pikó Andrást, aki nem volt a helyszínen, kereste a portál, de nem érték el, viszont a házkutatás tényét mások megerősítették. Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza a helyszínen van.

A Magyar Nemzet hétfőn írta meg, hogy Pikó András közös VIII. kerületi polgármesterjelölt kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.

Hírdetés

A Magyar Nemzet információira Pikó kampányfőnöke úgy reagált, hogy szerinte tisztában vannak felelősségükkel, amit a polgármesterjelöltet és a képviselőjelölteket ajánló aláírások gyűjtésével és kezelésével összefüggésben a jogszabály előír, így annak mindenben meg is felelnek, feleltek.

A Magyar Nemzet később beszámolt arról a tényről is, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »