Háromgólos Slovan-győzelem született Komáromban

Háromgólos Slovan-győzelem született Komáromban

A nagy meleg ellenére is szinte teltház előtt játszott felkészülési mérkőzést a KFC Komárom és a Slovan Bratislava csapata. A Fortuna Liga friss bajnoka háromgólos győzelemmel térhetett haza, azonban ez nem azt jelenti, hogy szégyenkezniük kellene a komáromiaknak.

A lila-fehérek a tabella 5. helyén zárták a szlovák országos másodosztály küzdelmeit. A csapat csupán három nappal a szombati mérkőzés előtt kezdte meg a nyári felkészülést. Néhány stabil játékosuk átmenetileg vagy véglegesen nem volt ott a találkozón, azonban jócskán akadtak új arcok, akiket tesztelhetett Olejník edző.

Ugyanez volt a helyzet a Slovan oldalán is, hisz a gólkirály Šporart, a magyar válogatottnál góllal debütáló Holmant vagy épp a korábbi DAC-játékos Ljubičičet sem láthatta a komáromi közönség élőben, játék közben.

A hazaiak az első félidőben jól tartották magukat, sikerült kivédekezni a pozsonyiak helyzeteit, akiknek csak egy gólt sikerült rúgniuk az első 45 perc alatt, ráadásul néhány jó helyzetet is sikerült kialakítaniuk. Egy-két helyzetüknél felhördült a közönség, azonban a várva-várt gól elmaradt.

A második félidőben harciasabbak voltak a hazaiak, azonban kevesebbszer jutottak el a Slovan tizenhatosához.

Érdemes kiemelni a hazaiak hálóőrét, aki nem egyszer bravúros védéseket mutatott be. Leckéšit épp ezért a mérkőzés utolsó perceiben való lecserélésekor hangosan tapsolta meg a komáromi közönség.

Láthatóan mind a két csapatnál az volt az elsődleges szempont, hogy a potenciális új játékosaikat teszteljék, így kevésbé volt élvezhető a játék, azonban így is nagyot lépett előre Komárom azzal, hogy a Bajnokok Ligájára készülő csapat ellenfeléül választotta.

Hírdetés

Gólok: 42., 87. Čavrič, 68. Moha

KFC Komárom: Leckéši (86. Jankovič) – D. Ujlaky (46. Baša), Ondruš (46. Kollár), Antálek, Krén – Šimko, Zemko (17. Valach) – Lupčo (46. Adayilo), E. Ujlaky (46. Pittner), Pinte (46. Militosyan) – Rymarenko

Slovan Bratislava: Šulla (46. Ružinský) – Medveděv (46. Apau), Abena, Bajrič (46. Guzmics), Suchockij (46. Kozlovský) – Nono – Daniel (67. Dražič), Dražič (46. Rigo), Moha – Ratao, Čavrič

A mérkőzés összefoglalója:

A komáromiak a továbbiakban június 18-án a tavalyi bajnok Spartak Trnavával, majd június 29-én a szintén fortunaligás Aranyosmaróttal mérkőznek meg. Július 6-án a Csákvárt, július 13-án pedig a Dorogi FC-t fogadják a komáromi Városi Stadionban a lila-fehérek, július 10-én pedig a Vasas új stadionjában lépnek pályára.

Komjáthy Petőcz Andrea


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »