Gőzerővel őröl az oroszkai malom

Gőzerővel őröl az oroszkai malom

A koronavírus-járvány keltette aggodalmak hatására jelentős mértékben megváltozott a fogyasztók vásárlási magatartása; nálunk is kitört a vásárlási láz. Nincs ez másként régiónkban, a Garam és az Ipoly mentén sem. A világjárványtól való félelem a régió lakosait ugyancsak arra készteti, hogy készleteik felhalmozásával készüljenek egy esetleges karanténhelyzetre.

A Lévai járás nagyobb boltjaiban arról számoltak be, hogy az elmúlt napok megnövekedett forgalma a karácsonyi ünnepek előtti pezsgésen is túltett. A nyugtalankodó vásárlók nem csak tisztítószereket és más egészségvédelmi termékeket kapkodtak el, hanem a tartós és a fagyasztott élelmiszerek iránti kereslet is rohamosan megnőtt.

A Garam menti települések üzleteiben leginkább a különböző konzervek fogytak a leginkább, de természetesen a palackozott vízből, a cukorból, az étolajból, a rizsből, a száraztésztából és a lisztből is többet adtak el.

Hírdetés

Az aggodalmak hatását részletező ún. Nielsen-jelentésben járványkamrának nevezett készlet feltöltésének rohama nem kerülhette el a járás egyik legfontosabb ipari létesítményét, az 1912-ben épült oroszkai malmot sem, ahol kimagasló kapacitásnövelésre és a gyártási technológia módosítására ugyan nem került sor, viszont gyorsítottak a termelés ütemén.

– válaszolt kérdésünkre a malom főigazgatója, Peter Močko, akitől azt is megtudtuk, hogy az oroszkai malom saját gabonaellátmánnyal rendelkezik, így elegendő mennyiségű búzájuk van ahhoz, hogy fedezzék a gyártáskapacitást.

– tette hozzá a malom vezetője.  

Megjelent a Magyar7 hetilap 2020/12. számában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »