Ford Puma ST: 200 lóerő

Ford Puma ST: 200 lóerő

Az új Pumát alapon is egy sportos crossovernek szánta a Ford. Nemsokára azonban érkezik egy olyan változata, amely még inkább azzá teszi. Ez pedig a márka nevezéktanából jól ismert ST verzió.

Erőforrása egy másfél literes EcoBoost turbómotor, amely – percenként 6000-es fordulatszámon – 200 lóerőt teljesít. Csúcsnyomatéka ugyanakkor a feltöltésnek köszönhetően már 2500 fordulaton megérkezik, így a teljes potenciál igen széles skálán használható. Jól illusztrálja mindezt a százas gyorsulás 6,7 másodperces értéke.

Hírdetés

Az autó sportosra hangolt futóművet kapott, a kormányzásra pedig 25%-kal gyorsabban reagál, mint a standard modellek. A sebességváltó hatfokozatú kézi, az opciós listáról önzáró difi is rendelhető.

Ami pedig a fogyasztást illeti, a teljesítményhez képest viszonylag szerény, 6,7 literes átlagot ígér a gyártó; ez egyrészt a választható üzemmódoknak köszönhető, másrészt annak, hogy kis terhelésnél a három henger egyike automatikusan lekapcsolóik.

S végül: belső és külső látványelemekben is ütős lesz az új Puma. Ilyenek például a 19 hüvelykes alufelnik, a csakis ehhez az autóhoz járó (és a képeinken is látható) Mega Green dukkózás, belül pedig a Recaro sportülések.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »