Feloldották az augusztus 10-ei események dossziéjának titkosságát

Feloldották az augusztus 10-ei események dossziéjának titkosságát

FeloldottĂĄk a 2018. augusztus 10-ei, bukaresti tĂźntetĂŠsen lezajlott csendőri beavatkozĂĄsrĂłl kĂŠszĂźlt jelentĂŠs titkossĂĄgĂĄt, ĂŠs elkĂźldtĂŠk a Szervezett BĹąnĂśzĂŠs ĂŠs Terrorizmus Elleni ÜgyĂŠszsĂŠgnek (DIICOT), hogy tudjĂĄk felhasznĂĄlni az Ăźgyben tett feljelentĂŠsek nyomĂĄn indĂ­tott kivizsgĂĄlĂĄs sorĂĄn – jelentette ki csĂźtĂśrtĂśkĂśn Marcel Vela belĂźgyminiszter.

Vela rámutatott, csütörtök reggel megkapták az utolsó jóváhagyást is az ügyben érintett intézményektől és a belügyminisztérium bizottsága a dosszié titkosságának a feloldásáról döntött.

‘ElkĂźldtĂźk az iratcsomĂłt a DIICOT-nak, amely eljĂĄrĂĄst indĂ­tott a feljelentĂŠsek alapjĂĄn, most felhasznĂĄlhatjĂĄk a bĹąnĂźgyi vizsgĂĄlatban’ – mondta Marcel Vela.

A tárcavezető hangsúlyozta, folyamatban levő nyomozásról lévén szó a belügyminisztérium nem közölhet részleteket az ügyről, de minden adat a DIICOT rendelkezésére áll.

Hírdetés

Hozzátette, a következő időszakban tájékoztatni fog a csendőrségnél lefolytatott belső fegyelmi eljárások következtetéseiről is, és átláthatóvá kívánja tenni a tárca minden tevékenységét, mert azt szeretné, ha az emberek visszanyernék a belügyminisztérium struktúráiba vetett bizalmukat.

Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy ő megtette kötelességét a dosszié titkosságának feloldását illetően, amire elődei nem voltak képesek az esemény óta eltelt több mint egy év alatt.

‘Amikor a parlament vĂŠdelmi bizottsĂĄgĂĄnak elnĂśkekĂŠnt a jelentĂŠs titkossĂĄgĂĄnak feloldĂĄsĂĄt kĂŠrtem, a PSD kisajĂĄtĂ­totta a bizottsĂĄgot ĂŠs levĂĄltotta elnĂśkĂŠt. Az elnĂśk levĂĄltĂĄsĂĄt kĂśvetően megfordult itt mĂŠg vagy kĂŠt-hĂĄrom miniszter, akik azonban nem fĂĄrasztottĂĄk magukat ezzel a dologgal. Én Ă­gĂŠretet tettem rĂĄ, ĂŠs Ă­gĂŠretemet betartottam’ – nyomatĂŠkosĂ­totta Vela.

A belügyminiszter szerdán jelentette ki, hogy a héten feloldják a titkosságát a 2018. augusztus 10-ei tüntetésen lezajlott csendőri beavatkozás dossziéjának.(agerpres)

NyitĂłkĂŠp: romania-insider.com


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »