EP-delegáció Szlovákiában: Aggódnak Gašpar és Krajmer újbóli kinevezése miatt, Kaliňák sem jelent jó pontot

Hétfőn EP-képviselőkből álló delegáció érkezett Szlovákiába, ahol kedden több magasrangú politikussal is találkoztak Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása kapcsán.

Kedd este, a találkozók lebonyolítása után a delegációt vezető holland liberális képviselő, Sophia In’t Veld nyilatkozott a sajtónak benyomásaikról.

mondta a képviselőnő.

Szerinte Szlovákiában erős az elköteleződés a gyilkosság kivizsgálását minél előbb sikeresen, eredményesen lezárni.

tette hozzá.

mondta In’t Veld, aki arról is beszámolt, hogy Tibor Gašpar és Róbert Krajmer új pozícióival kapcsolatban nem kaptak választ sem Peter Pellegrini miniszterelnöktől, sem Denisa Saková belügyminisztertől.

Hírdetés

tette hozzá a holland képviselő.

Az EP-delegáció még hétfőn találkozott Andrej Kiska államfővel, kedden Dušan Kováčik speciális ügyésszel, Milan Lučanský rendőrfőkapitánnyal, Denisa Saková belügyminiszterrel, Gál Gábor igazságügyi miniszterrel és Peter Pellegrini kormányfővel. Ez utóbbi a találkozó után a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy megkérte az EP-delegáció tagjait, hogy tegyenek különbséget a politikai hangnem és a konstruktív kijelentések között.

A kormányfő bírálta Andrej Kiskát is, amiért negatívan nyilatkozott az országban uralkodó helyzetről.

A Kormányhivatal előtt az utóbbi hónapokban tüntető szlovákiai gazdák képviselői várták az EP-delegációt, hogy beszámoljanak nekik a mezőgazdaságban tapasztalt visszaélésekről, ami az EU-s támogatásokat illeti.

dennikn.sk

Nyitókép: aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »