Elaludt az észak-koreai tisztségviselő egy értekezleten – kivégezték

Nyilvánosan kivégeztek két magas rangú tisztségviselőt augusztusban Észak-Koreában: egy korábbi mezőgazdasági minisztert, valamint az oktatási tárca egyik munkatársát, aki elaludt egy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető elnökletével megtartott értekezleten – jelentette kedden meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Dzsungang Ilbo című dél-koreai lap.

A kivégzéseket légvédelmi fegyverrel hajtották végre az észak-koreai főváros, Phenjan egyik katonai akadémiáján Kim Dzsong Un parancsára. A dél-koreai újság információi szerint az egyik kivégzett, Hvang Min korábban a mezőgazdasági tárcát vezette, és azért ítélték halálra, mert „olyan közpolitikai javaslatokat támogatott, amelyek közvetlen fenyegetést jelentettek az észak-koreai vezetésre”.

A lap úgy tudja, a másik férfi, Ri Jong Dzsin az oktatási minisztériumban dolgozott miniszteri szintű tisztségviselőként. „Azzal hívta ki Kim haragját, hogy elbóbiskolt egy értekezleten, amelyet az észak-koreai vezető elnökletével tartottak. A helyszínen elfogták, majd az állambiztonsági minisztérium alaposan kifaggatta. A vizsgálat során más vádpontokban, például korrupció miatt is bűnösnek találták. Ezt követően végezték ki” – idézte a név nélkül nyilatkozó forrást a Dzsungang Ilbo.

Kim Dzsong Un apja halálát követő, 2011-es hatalomátvétele óta széles körű tisztogatást végzett a katonai és politikai vezetés soraiban. Nagynénje férjét, Dzsang Szong Teket 2013 decemberében végeztette ki az államhatalom megdöntésére szőtt összeesküvés vádjával.

Hírdetés

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A japán uralom alól épphogy felszabadult Koreát 1950-ben támadta meg Amerika. Ebben a háborúban a vietnamihoz hasonlóan úgy hullottak a civilek, mint a legyek. 1953-ban végre kivonultak az amerikai csapotok, de az ország két részre szakadt. A déli rész Dél-Korea néven amerikai gyámság alatt van (jelentős az amerikai katonai jelenlét), az északi részen, Észak-Koreában családi alapon öröklődik a hatalom. A háborút 1953 óta(!) nem zárták le békeszerződéssel, ezért úgy kell tekinteni, hogy hadiállapotban van a két országrész. A koreai háborút amerikai részről MacArthur tábornok vezette, aki még az atombomba bevetését is elképzelhetőnek tartotta a kínaiak által támogatott észak-koreai csapatok ellen. Rákosi (Rosenfeld) Mátyás kórházat is épített Észak-Koreában és az átkosban is ezt az országrészt támogattuk. 1990 óta Dél-Korea a barátunk…

Családok ezreit szakították ketté, akiknek reménye egyre inkább elvesz aziránt, hogy valaha ismét egy országban élhetnek, és szabadon látogathatják egymást. Amerika Kínával kellene, hogy egyezkedjen, mert Észak-Korea bizony Kína szomszédja. Az egyeztetés után fel kellene szabadítani ezt a jobb sorsra érdemes országrészt a félnótás uralma alól, aki egyre több borsot tör a szomszédos országok orra alá.

Békéscsaba, 2016. augusztus 30.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Minden háborút a múlt igazol, de különböző múltak nem léteznek. Alapvetően minden háború megtervezett, hogy a társadalmat az éhhalál szélén tartsa. A háborút az uralkodó csoport vívja az alárendelt ellen, és a célja nem a győzelem.”  (George Orwell)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »