Egyesülésbe kezd a két erdélyi magyar törpepárt

A Magyar PolgĂĄri PĂĄrt (MPP) Transindexhez eljuttatott sajtĂłkĂśzlemĂŠnyĂŠben kĂśzĂślte, hogy a pĂĄrt vĂĄlasztmĂĄnya csĂźtĂśrtĂśkĂśn, GyergyĂłszentmiklĂłson tartott ĂźlĂŠsĂŠn egysĂŠgesen a „kĂŠt erdĂŠlyi magyar jobboldali pĂĄrt fĂşziĂłja” mellett foglalt ĂĄllĂĄst.

A testület az országos elnökséget bízta meg azzal, hogy az egyesülés megvalósíthatóságának részleteiről lefolytassa a tárgyalásokat az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP).

A pĂĄrt sajtĂłkĂśzlemĂŠnye szerint „az erdĂŠlyi magyarsĂĄg szĂĄmĂĄra a kĂŠt jobboldali pĂĄrt egyesĂźlĂŠse eredmĂŠnyezheti a vĂĄlasztĂĄs valĂłdi szabadsĂĄgĂĄt, ĂŠs hogy az ĂśsszefogĂĄs remĂŠnyt nyĂşjthat azoknak a politikĂĄbĂłl kiĂĄbrĂĄndult magyar szavazĂłknak is, akik rĂŠg tĂĄvol maradnak az urnĂĄktĂłl, az egysĂŠges nemzeti ĂŠrdekkĂŠpviselet hiĂĄnyĂĄban” .

A közlemény továbbá arról is tájékoztat, hogy az MPP döntéshozó fóruma szavazott Biró Zsolt pártból való kizárásáról is. A titkos szavazáson pedig a jelenlévők egyhangúlag egyetértettek a legszigorúbb fegyelmi szankció alkalmazásával.

Hírdetés

Az ülésen Pethő István választmányi elnöki tisztségéből való visszahívásával is egyöntetűen egyetértett a választmány, és új elnök személyéről is döntöttek a tagok. Ennek értelmében Helmeczi Tibor, a Bihar megyei szervezet elnöke látja el a továbbiakban a választmányi elnöki teendőket.

Helmeczi Tibor vĂĄlasztmĂĄnyi elnĂśk ĂŠs Mezei JĂĄnos, az MPP elnĂśke. Helmeczi Tibor vĂĄlasztmĂĄnyi elnĂśk ĂŠs Mezei JĂĄnos, az MPP elnĂśke.

A vĂĄlasztmĂĄnyi ĂźlĂŠst megelőzően, szintĂŠn GyergyĂłszentmiklĂłson tartottĂĄk az MPP Hargita megyei szervezetĂŠnek kĂźldĂśttgyĹąlĂŠsĂŠt is, amelynek fő napirendi pontja az elnĂśkvĂĄlasztĂĄs volt. A korĂĄbban megĂźresedett megyei elnĂśki tisztsĂŠg betĂśltĂŠsĂŠre – egyedĂźli jelĂśltkĂŠnt – a gyergyĂłszentmiklĂłsi Czink Attila kapott megbĂ­zĂĄst.

Az ülésen az öttagú elnökség összetételéről is döntöttek. Alelnöknek Farkas Csabát választották, az elnökség tagjai pedig Hadnagy Zoltán, Szakál Csaba és Kémenes László lettek.

A megyei szervezet etikai bizottsĂĄga ĂŠlĂŠre is Ăşj elnĂśkĂśt vĂĄlasztottak a kĂźldĂśttek SorbĂĄn Attila szemĂŠlyĂŠben.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Választmánya október 11-én ülésezett Torockón. A ülésen a választmányi testület is prioritásként határozta meg a Magyar Polgári Párttal megkötendő országos koalíciós megállapodás megvalósítását. (közlemény/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »