Egy szaúdi muszlim kormányzó Máriát állítja példaképül a járvány idején

Egy szaúdi muszlim kormányzó Máriát állítja példaképül a járvány idején

A Szaúd-Arábia déli részén fekvő Asīr tartomány muszlim kormányzója, Turki Bin Talal a Saudi Gazette híroldal vezércikkében arra buzdítja az olvasókat, Szűz Máriához forduljanak támaszért a koronavírus-járványban.

Az Arab-öböl országai közül idáig Szaúd-Arábiában legmagasabb a koronavírus-betegek száma: április 7-i adatok szerint 2795 a megerősített esetek száma, 41 beteg hunyt el. Felfüggesztették a zarándoklatokat, egyelőre kérdéses az iszlámban jelentős szerepet játszó mekkai zarándoklat, a haddzs lehetősége is.

A kormányzó utalt rá, a világjárvány okozta válság idején mindannyian olyan történetekre szomjazunk, amelyek a kitartást, bátorságot, erőt – a hitben megtalált erőt helyezik előtérbe. Arra biztatja az olvasókat, szemléljék Mária példáját, hogy erőt és bátorságot találjanak, és megértsék, hogyan lehet legyőzni a járványt.

Ha megnézzük, hogy jelenik meg Szűz Mária és fia, Jézus a Koránban, egy történetet olvashatunk, amely a kitartásról szól, amelyre szükség van most, amikor „térképet” keresünk, mely eligazít, hogyan tudjuk megharcolni a csatákat, hogyan tudunk megküzdeni a járvánnyal – fogalmaz Turki Bin Talal.

Hírdetés

Mária számos nehézséget élt át – egy kíméletlen társadalomban, amely vele sem volt könyörületes. Csak az isteni iránymutatás révén látta meg az utat, amely a túléléshez és a sikerhez vezette.

Turki Bin Talal kormányzó felhívja a figyelmet arra, az emberiség sorsa a globális összefogáson múlik, „mindannyiunknak modern társadalmakként kell élnünk; a vezetőinknek fel kell ébredniük, és meglátni a tágabb összefüggéseket. (…) Csak ha harmóniában élünk egymással, akkor látjuk majd meg, milyen nagy ereje van az egységnek. (…) Mária, a Szűz történetéből tanulhatjuk meg a túlélés leckéit.”

Forrás és fotó: AsiaNews.it

Magyar Kurír
(vn)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »